ÉS POSSIBLE UN PACTE EDUCATIU?

 

DIVENDRES 25 OCTUBRE

19 HORES

GASTROPUB DE CARCAIXENT

Els successius governs que han dirigit els destins de l'estat espanyol en els anys que han seguit la mort del dictador han intentat donar coherència a un sistema eeducatiu amb voluntat de formar la ciutadania per una banda al final del segle XX i a fi d'encarar amb èxit els reptes del nou segle però, a la vista està, no ho han aconseguit.

 Al Palau de la Generalitatde Catalunya el 20 de març de 2006, el primer govern tripartit, va signar unpacte de caràcter social, sense participació explícita dels partits polítics, sobre el sistema educatiu preuniversitari. El pacte va establir una sèrie d'acords a cinc àrees educatives entre les entitats signats:

  1. Relacions entre les famílies de  l'alumnat i el sistema educatiu,

  2. Definició d'un servei públic educatiu,
  3. Paper dels ajuntaments al sistema educatiu,
  4. El professorat i en general els professionals de l'educació 
  5. Autonomia dels centres educatius.

Mentre, a les Illes, el plenari... aprovava en plenari 2l 23 de gener de 2016 el pacte per a l'educació a les Illes Balears en el que un conjunt d'associacions, sindicats, col·lectius de professorat, de directors, d’altres professionals, famílies i membres de la societat civil, en general, han posat en marxa un procés de construcció d'un gran pacte que posi les bases per a una profunda renovació del sistema educatiu. En aquest procés, totes les persones i organitzacions implicades, consideren que cal partir d'uns criteris generals bàsics i compartits per arribar als objectius proposats

Perquè, no ha estat possible un pacte educatiu a nivell de l'estat espanyol?

Us invintem a debatre-ho amb nosaltres.

Divendres 25 d'octubre

Al Gastro Pub de Carcaixent

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
Aquesta plana ha estat dissenyada pel Coderi.